Saturday, 31 July 2021

Νορβηγία:Οι μουσουλμάνοι ζητούν το "Halal" να ψήνεται σε διαφορετική σχάρα από τι τα άλλα burgers

Στη Νορβηγία, η ομάδα Facebook Halalguiden, με πάνω από 23.000 μέλη, παρατηρεί ότι η αλυσίδα Burger King ψήνει όλα τα μπιφτέκια της στην ίδια σχάρα.

Σε μια ευρέως διαδεδομένη και σχολιασμένη ανάρτηση στην ομάδα του Facebook, ο ιδρυτής Shahzad Ghufoor διαμαρτύρεται για διασταυρούμενη μόλυνση στο Burger King όταν μαγειρεύουν τα προϊόντα τους, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών τύπων μπιφτέκι, στην ίδια σχάρα και στο ίδιο λάδι τηγανίσματος. Τώρα απαιτούν καλύτερες πληροφορίες για το πώς παρασκευάζεται το φαγητό για να μπορείτε να αποφασίσετε πού μπορείτε να φάτε εσείς ως μουσουλμάνος.

- Εμείς που τρώμε halal, kosher ή vegan δεν μπορούμε απλώς να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Επομένως, χρειάζεται μια διευκόλυνση αυτών των αναγκών, λέει ο Ghufoor στο Vårt Land.

Επιπλέον τον τελευταίο χρόνο, έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για πολλά νυχτερινά κέντρα και πιστεύει ότι οι μεγάλες αλυσίδες ξεχωρίζουν με αρνητικό τρόπο. Στη δουλειά του συνάντησε τη μέθοδο μαγειρέματος του Burger King. Σε μικρότερα μέρη, πιστεύει ότι είναι ευκολότερο να μιλήσει με έναν σερβιτόρο και να ρωτήσει πώς μαγειρεύεται το φαγητό.

Τώρα θέλει η αρχή να πάρει το πρόβλημα της διασταυρούμενης μόλυνσης στην ατζέντα. Ελπίζει να έχει διάλογο μαζί τους το φθινόπωρο και η κύρια ευχή που έχουν είναι να καθιερωθεί ένα πρότυπο μαγειρέματος για το χαλάλ στη Νορβηγία.

- Υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό στο Ισλάμ. Η λέξη σημαίνει μόνο "επιτρέπεται". Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι τα ζώα θα πρέπει να σφαγούν κατά τρόπο Halal, αλλά η διασταυρούμενη μόλυνση είναι κάτι άλλο.

Σύμφωνα με τον Ghufoor, δεν ανησυχούν όλοι εξίσου για τη διασταυρούμενη μόλυνση και ειδικά οι νεότεροι μουσουλμάνοι μπορεί να ανησυχούν λιγότερο για αυτό.

Το Burger King δηλώνει ότι κανένα από τα προϊόντα τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως vegan ή halal. Δεν υπάρχει επίσης χώρος ή χωρητικότητα για τον διαχωρισμό μηχανημάτων και σκευών για το μαγείρεμα φαγητού χαλάλ.

Συντακτική ομάδα

No comments:

Post a Comment