Saturday 2 December 2023

Παράσιτα,πλαστικά και μυγάκια στο φαγητό μαθητών γυμνασίου στην Στοκχόλμη

Την περασμένη εβδομάδα, αρκετοί μαθητές στο γυμνάσιο NTI στο Odenplan στη Στοκχόλμη αρρώστησαν από το φαγητό του σχολείου. Αποδείχθηκε ότι στα ζυμαρικά με σολομό που σερβίρονταν υπήρχαν παράσιτα ψαριού.

- Ήταν το πιο αηδιαστικό πράγμα που συνέβη ποτέ, λέει ο μαθητής Jonathan Westerberg.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές του γυμνασίου NTI αναφέρουν προβλήματα με το φαγητό του σχολείου, για το οποίο ανέφερε η Aftonbladet. Από την αρχή του εξαμήνου, το φαγητό θεωρείται χειρότερο και κάποιες μέρες δεν ήταν αρκετό για όλους . Βρέθηκαν παραδείγματος χάρην μυγάκια και πλαστικά στο φαγητό. 

Τα προβλήματα λέγεται ότι προέκυψαν αφού το σχολείο κατάργησε το σύστημα των καρτών τροφίμων που σήμαινε ότι οι μαθητές μπορούσαν να τρώνε έξω. Αντίθετα, εισήχθη μια ξεχωριστή τραπεζαρία.

- Νομίζω ότι τα προβλήματα οφείλονται στο ότι το σχολείο δεν δοκιμάζει πολλούς προμηθευτές τροφίμων και δεν γνωρίζει ποιοι είναι καλοί, λέει ο Jonathan Westerberg.

Η διευθυντής επιβεβαιώνει: "Δεν έπρεπε να είχε συμβεί"

Η διευθύντρια γυμνασίου του NTI Katherine Berg επιβεβαιώνει σε ένα email στο SVT ότι βρέθηκαν παράσιτα ψαριών στα τρόφιμα.

- Φυσικά αυτό δεν έπρεπε να συμβεί, καταλαβαίνω ότι οι μαθητές το βρήκαν δυσάρεστο.

Τι πιστεύετε για τα άλλα προβλήματα που αναφέρθηκαν;

- Το ότι το φαγητό έχει τελειώσει μερικές φορές είναι λυπηρό, ωστόσο, πιστεύω ότι ο προμηθευτής μας έχει γίνει καλύτερος στην εκτίμηση της σωστής ποσότητας για το σχολείο μας. Όπως όλα τα σχολεία, θέλουμε να βρούμε μια ισορροπία όπου να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα απόβλητα τροφίμων, την ίδια στιγμή που το φαγητό πρέπει φυσικά να είναι αρκετό για όλους.

Ποια μέτρα θα λάβετε στο μέλλον για να βελτιώσετε την κατάσταση;

- Έχουμε ένα συμβούλιο τροφίμων με τους μαθητές όπου μπορούν να μας δώσουν τις απόψεις τους για το σχολείο και απευθείας στον προμηθευτή τροφίμων μας. Φυσικά, έχουμε επίσης σαφείς απαιτήσεις από τον προμηθευτή μας τόσο ως προς την ποιότητα όσο και την ποσότητα των τροφίμων.


Συντακτική ομάδα 

No comments:

Post a Comment