Θα θέλατε να έχετε προνύμφες στο taco σας; Οι προνύμφες στα τρόφιμα είναι συχνά ένα σημάδι ότι έχει μείνει πολύ καιρό στο φαγητό. Η Kia Vejrup, από την άλλη πλευρά, το βλέπει ως πηγή τροφής πλούσια σε πρωτεΐνες.
- Πρέπει να εξετάσουμε νέες δυνατότητες για να αποκτήσουμε βιώσιμη πρωτεΐνη που παράγεται στη Νορβηγία, λέει η Kia Luzula Vejrup.
Ξεκίνησε την επιχείρηση Larvegodt, όπου πουλά προνύμφες ως συστατικό για φαγητό ή ως σνακ.
Η 26χρονη ψάχνει εδώ και πολύ καιρό μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσει πρωτεΐνες εντόμων στα τρόφιμα και να είναι σε θέση να την παρουσιάσει στον πληθυσμό της Νορβηγίας Πήρε την ευκαιρία να ξεκινήσει μια φοιτητική εταιρεία στο Sogn Jordan-Hagebruksskule όταν είχε την ευκαιρία.
Τότε σκέφτηκα "τώρα είναι η ώρα να έρθουν οι προνύμφες!"
Η επιχείρηση αναπτύσσεται οριακά, αλλά για παράδειγμα δεν έχει γίνει πλούσια.
Παράλληλα η ανώτερος ερευνητής στο Nofima, Paula Varela-Tomasco έχει διδακτορικό στην επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων αναφέρεται σε μια έρευνα για τον νορβηγικό λαό που έγινε πριν από μερικά χρόνια.
Η ανώτερος ερευνητής Paula Varela-Tomasco βλέπει τις δυνατότητες της πρωτεΐνης εντόμων, αλλά δεν είναι σίγουρη αν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να το φάνε.
Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες ήταν είτε πολύ είτε κάπως αρνητικοί για την κατανάλωση εντόμων. Το 34% είπε ότι μπορεί να είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν.
- Τα έντομα, και ιδίως οι προνύμφες, αποτελούν καλή πηγή διατροφής και πρωτεϊνών σε πολλές χώρες. Οι προνύμφες δεν είναι επιβλαβείς εκτός εάν η ανάπτυξη σχετίζεται με βακτήρια και ανάπτυξη μούχλας. Αν και τα έντομα είναι «όχι» για πολλούς καταναλωτές, άλλα είναι περίεργα, λέει η Varela-Tomasco.
Συντακτική ομάδα
No comments:
Post a Comment